TAKBYTE

Att byta tak är ett av de största projekten du kan göra på ditt hus. Anlita en takläggare som sätter kundens perspektiv i första hand och generösa garantier.


Nedan beskrivs processen av de olika stegen för hur ett takbyte går till hos oss.
1.    Hembesök - noggrann takkontroll.


Efter att du bokat ett besök för offert kommer vi ut till dig och genomför en noggran takkontroll av ditt tak. Gemensamt pratar vi igenom vad ditt hus behöver samt vilka önskemål du har. Alltifrån val av takmaterial såsom plåt, lertegel och betongpannor samt färg på tak och vattensystem.


Utifrån dina önskemål lämnar vi en offert med fast pris. Varje tak är unikt och priset för takbytet är unikt för ditt tak. 2.    Planering av takbytet.


När du bestämt dig för att ge oss förtroende att byta ditt tak går vi gemensamt igenom tidsplan och andra praktiska delar samt om det finns något som du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till. Vi kör ut säkerhetsutrustning såsom byggställning samt byggmaterial inför takbytet.


3.    Takbytet.


Nu är det dags att påbörja takbytet. Hela takbytet utförs av ett och samma byggteam. Vi river och återvinner ditt gamla tak samt monterar ditt nya tak. För att ditt tak ska hålla en lång tid framöver använder vi oss av bra material. Vi jobbar utifrån trepunktssäkerhet, det vill säga att vi är noga att täta runt takets genomföringar så som skorsten eller luftstos. Vi arbetar med lokala leverantörer och kvalitetssäkrade produkter samt har hela byggherre ansvaret under byggtiden.4.    Färdigt tak - gemensam slutbesiktning


När taket är färdigt görs en gemensam slutbesiktning av taket och du får gå igenom den dokumentation som takläggarna gjort under byggtiden samt får du en kopia av slutbesiktningsprotokollet och bilder som är tagna under arbetets gång för att du ska känna dig trygg i takbytet. Våra takläggare river byggställningen och städar på tomten samt återvinner avfallet.